24 mai 2012

Cine a inventat oja?

V-ati gandit vreodata cine si unde s-a inventat oja? Ei bine oja exista  inca de acum 3000 de ani si este originara din ...China. Insa se pare ca nu doar chinezoaicele foloseau oja ci si femeile din inalta societate din Egipt, fiindca la vremea aceea unghiile pictate simbolizau prosperitate si bani. 

Compozitia ojei de atunci era diferita de cea din prezent se foloseau ingrediente naturale: seminte, gelatina, ceara si albus de ou, de asemenea pentru culoare se foloseau petale de flori in special trandafiri si orhidee. In prezent oja numai contine nici un ingredient natural, toate sunt chimice.

Culorile in "tendinte" de prin anii 600 i Hr erau culori regale metalic auriu si argintiu, insa doar oamenii bogati aveau dreptul sa foloseasca oja, oamenilor de rand le era interzis acest mic rasfat.

Oja moderna a fost inventata de Michelle Menard in 1920. Vedetele de la Holywood fiind cele dintai in folosirea acesteia, iar culoarea vedeta era rosu, fiind asortata cu covorul ... rosu.

 In 2012 oja nu mai este un moft, este o necesitate, se poarta culorile tari pastelate si cele:

 • neon
 • cu sclipici
 • aplicatiile
 • combinatiile de culori
 • crackle
 GASITI ACESTE CULORI MINUNATE PE SITEUL LADY'S!
http://ladys.ro/images/culori-BRKF.gif


ACUM iti poti comanda un CATALOG GRATUIT sau poti COMANDA PRODUSE de minim 10 lei, daca iti faci cont aici http://ladys.ro/a/IFSWDQul,d pe site-ul Lady's!


  Un comentariu:

  1. RAMONA
   SUNT FOARTE INCANTATA DE NOILE OJE, ADOR CULORILE ROZ,VERDE SUNT DE FOARTE BUNA CALITATE.ALEGETILE SI NU O SA REGRETATI

   RăspundețiȘtergere